Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέα πατέντα της Sony αναπαράγει το πρόσωπο των ηθοποιών με χρήση AI

Την 1η Απριλίου 2022, η από τη Sony Interactive Entertainment LLC κατοχύρωσε πατέντα γαι ένα σύστημα που λαμβάνει mesh data από ένα ηθοποιό μέσω 3D camera, για να καταγράψει το βάθος του προσώπου του. Αυτό το πολυγωνικό πλέγμα χρησιμοποιείται στην ανάπτυξη παιχνιδιών για τη δημιουργία ακριβών ανθρώπινων μοντέλων και συνήθως δημιουργείται στο χέρι από animators, χρησιμοποιώντας ως αναφορά τις κορυφές στο πρόσωπο ενός ηθοποιού. Αυτή η μέθοδος είναι επί του παρόντος το standard στην ανάπτυξη AAA video games, συμπεριλαμβανομένου του επερχόμενου Spider-Man 2 του Insomniac. Αυτό το σύστημα θα παράγει αυτόματα δεδομένα πλέγματος, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό καμερών 3D και 2D για την εκπαίδευση ενός προγράμματος Τεχνητής Νοημοσύνης που μπορεί με ακρίβεια καταγράψτε τις εκφράσεις του προσώπου και να δημιουργήσει δεδομένα πλέγματος με μικρή ανάγκη για ανθρώπινη παρέμβαση.

Αυτή η πατέντα ακολουθεί μια νέα τάση της βιομηχανίας στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης για την παραγωγή δουλειάς, που προηγουμένως χρειαζόταν μεγάλη ανθρώπινη παρέμβαση. Η βιομηχανία video games έχει δει μια τεράστια αύξηση στη χρήση της Tεχνητής Nοημοσύνης για πολλών πραγμάτων, από την αναβάθμιση της ανάλυσης των textures έως τη βελτίωση του ρυθμού ανανέωσης σε πολλά παιχνίδια. Η NVIDIA έχει κατοχυρώσει συγκεκριμένα το RTX Remix και τα συστήματα Deep Learning Super Sampling που κάνουν το remastering κλασικών παιχνιδιών πολύ πιο εύκολο για modders και προγραμματιστές.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*